Victofon általános szerződési feltételek

Alapadatok és szolgáltatásaink

Telephelyeinken szakorvosi vizsgálatokat, hallásvizsgálatokat, hallásjavító eszközök értékesítését, valamint gyógyászati segédeszközözök forgalmazását és javítását végezzük. A telephelyeink aktuális elérhetősége a www.victofon.hu oldalon megtekinthető.

Az általunk biztosított szolgáltatások és a szakorvosi vizsgálatok alapesetben díjkötelesek, a díjak a kihelyezett árlistán megtekinthetőek.

NEAK (korábban OEP) támogatások

A hallásjavító eszközeink bizonyos típusainak megvásárlását és szervizelését a NEAK (korábban OEP) támogatja. A támogatott típusok köréről és a támogatás mértékéről az audiológiák nyújtanak felvilágosítást.

A NEAK támogatás minimális feltételei a következők:

Érvényes TAJ kártya, illetve TAJ szám.

  • Ha már vett igénybe korábban támogatást, akkor az előző készülék kihordási idejének lejárata (6 év).
  • Szakorvosi vizsgálat, és a szakorvos által szabályosan kiállított vény.
  • Érvényes közgyógyigazolvány, amennyiben jogosult.

(Nem minden támogatott készülék kapható közgyógyigazolványra!)

Teljes áron készülékek bármikor vásárolhatók, korlátozások nélkül.

A kihordási időt (6 év) követően a NEAK nem támogatja a készülékek javítását, ilyen esetekben az eszköz javítása csak teljes áron hajtható végre.

A hallókészülékek működtetéséhez szükséges elemeket csak 18 éven aluli betegek esetében támogat a NEAK.

Illesztékek esetén csak 18 éven aluli és közgyógyigazolvánnyal rendelkező betegeket támogat a NEAK.

Garanciális feltételeink

Új hallókészülékeknél a garancia a gyártók által vállalt garanciális feltételek alapján a jótállási jegynek megfelelően, típustól függően vásárlástól számított 1, 2 vagy 3 év.

Garancia időn túli szerviz esetén a garancia 6 hónap, de csak a kicserélt vagy javított alkatrészekre vonatkozik.

A készülékekre és a javításra vállalt garancia érvényét veszíti, amennyiben a vásárló a terméket nem rendeltetésszerűen, nem a kezelési útmutatóban foglaltak alapján használja, helytelenül tárolja, kezeli vagy rongálja.

Garanciális jogok elveszítésével járó esetek nem kizárólagosan:

  • Nem megfelelő gyakoriságú vagy hatékonyságú tisztítás (erős cerumen szennyezés).
  • Külsérelmi nyomok a készülékházon.
  • Törés vagy roncsolódás (pl.: ráléptek a készülékre).
  • Vízkár (vízbe ejtés, fürdés közbeni használat, úszás a készülékkel).
  • Hőhatás (sugárzó hőforrásnak kitett helyen tárolás).

Gyártás és próbahordás

Hallójárati hallókészülékeket és az illesztékeket egyedileg gyártjuk fülből vett lenyomatok alapján. A várható gyártási határidőről az ügyfeleinket tájékoztatjuk. Amennyiben a becsült határidő nem tartható, tájékoztatjuk a megrendelőt.

A fülmögötti készülékeket audiológiáink raktárkészletről értékesítik.

Garantáljuk, hogy az audiológiánkon elvégzett vizsgálatok alapján, az ön halláspanaszaira megoldást nyújtó hallókészüléket készítünk. Új készülékéhez 15 napos próbahordási időszakot biztosítunk, mialatt dönthet úgy, hogy a készüléket mégsem kéri. Ilyen esetben a hallójárati készülék esetében csak az egyedi készülékház, fülmögötti készülékek esetében csak az illeszték/vékonycső és a dóm árát kell megtérítenie.

Javítás

Minden javításra átvett készüléket bevizsgálunk. Amennyiben a javítás költségének megrendelő által fizetendő része a 3.000 Ft-ot nem haladja meg, úgy a javítást automatikusan elvégezzük és számlázzuk. Amennyiben a megrendelő által fizetendő rész a 3000 Ft összeget várhatóan meghaladja és a hibabejelentő lapon a megrendelő árajánlatot kért, akkor személyesen vagy telefonon szóbeli árajánlatot adunk. Amennyiben megrendelő által fizetendő rész a 20.000 Ft összeget várhatóan meghaladja, akkor minden esetben árajánlatot adunk személyesen vagy telefonon, akkor is, ha a megrendelő a hibabejelentő lapon árajánlatot nem kért. Írásbeli javítási árajánlatot csak külön kérésre adunk ki. Az árajánlatok a kiadástól számított 30 naptári napig érvényesek.

Amennyiben az ügyfél a javítást nem kéri, akkor 30 napon belül, javítás nélkül a készülék visszakerül a megrendelőhöz, és az árajánlat automatikusan érvényét veszíti. A bevizsgálás és a tájékoztatás díja bruttó 1.000 Ft, mely kizárólag abban az esetben kerül számlázásra, ha a javítást a megrendelő nem kéri.

A megjavított vagy bevizsgált készülékeket szállítási díj nélkül veheti át telephelyeinken, a megrendelő címére küldött szállítás esetében a szállítási költség Magyarország területén bruttó 1.100 Ft, mely kizárólag a szállítás és csomagolás díját tartalmazza. Csomagküldő partnerünk a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

A megjavított vagy bevizsgált hallókészüléket a Victofon Kft. az átvételtől számított maximum 3 hónapig tárolja díjmentesen, ezt követően havonta bruttó 1000Ft tárolási díjat számíthat fel.

Elérhetőségeink:

Központi ügyfélszolgálat: 1068 Budapest Szondi utca 98/A.

Telefon: 06-80/204-000

További információk elérhetők: www.victofon.hu