A hallás szakértője

Mit kell tudnia a hallókészülék elemekről és miért válasszunk minőségi elemet?

Ma már szinte csak higanymentes cink-levegő elemek vannak forgalomban, ezek környezetkímélőbbek és állandó, stabil feszültséget tudnak biztostani, így megbízhatóbbak, mint a korábbi higany-cink elemek. A cink-levegő elemek kicsik, könnyűek és szivárgás-mentesek, nagyobb kapacitásúak. Hallókészülékenként egy hallókészülék elemre van szüksége, amelyet pár naponta – elem méretétől és teljesítményétől függően – kell cserélnie.
Mit kell tudnia a hallókészülék elemekről és miért válasszunk minőségi elemet?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A mai modern hallókészülékek üzemeltetéséhez elengedhetetlen, hogy a működéshez szükséges elem ne legyen gyenge minőségű.

A Rayovac vállalat elismerten a világ legnagyobb minőségi hallókészülék elem gyártója, amely körülbelül az elempiac 80%-át látja el. Erős pozíciója ellenére a Rayovac folyamatosan reagál a kihívásokra: még kisebb méretű elemek kifejlesztésén dolgozik, amelyek nagyobb teljesítményűek és hosszabb élettartamúak. A Rayovac a technológia bevezetése óta majdnem megduplázta cink-levegő elemek élettartamát. A Rayovac hallókészülék elemek Extra és Proline néven érhetők el Magyarországon a Victofon valamennyi kirendeltségén és webáruházunkban. A hallókészülék elemek területén a Rayovac minősége világszerte elismert, a Rayovac extra 312-es méretben például a leghosszabb élettartamú elemnek nevezik.

 

Miért cink-levegő technológiát alkalmazzák a hallókészülék-elemekhez?

A legfontosabb, hogy a cink-levegő elemek hosszabb élettartamot és több energiát biztosítanak, mint bármely más típusú elem vagy cellás rendszer. Ez különösen akkor fontos, ha olyan nagyon kicsi eszközről beszélünk, mint a hallókészülék. Más, gombelemeket használó termékek, például az órák, nem igényelnek ugyanolyan energiát, mint a hallókészülékek.

A cink-levegő hallókészülék elem felületén lévő kis lyukak lehetővé teszik a levegő behatolását az elembe. A levegő az elem belsejében lévő cinkkel reakcióba lép cink-oxidot fejlesztve. Ez a reakció hozza létre az elem energiáját. Ez a magyarázata, hogy a miért van ez elemeken speciális védőfólia, ez az elemen lévő lyukakat zárja le, mielőtt felhasználnánk. Mielőtt behelyezi az elemet a hallókészülékbe, távolítsa el ezt a védőfóliát. Mivel az elem csak akkor kezd működni, amikor a fóliát eltávolítjuk, ezért néhány másodpercig esetleg eltarthat, amíg az áram eléri a hallókészüléket.

A védőfóliát tehát csak akkor távolítsa el, ha használni akarja a hallókészülékhez.

Tölthető hallókészülékek

Néhány hallókészülék újratölthető. Az újratölthető hallókészülékhez nem kell új elemet vásárolnia: ha az akkumulátor lemerül, akkor csak töltse fel a hallókészüléket. Ilyen például a legújabb Victofon kínálatában elérhető hallókészülék, a Captivate!