Mire figyeljünk hideg időjárás esetén, ha hallókészüléket viselünk

A hallókészülék, mint bármilyen műszer használata odafigyelést és gondoskodást igényel. Ez nyáron a szükséges minimális karbantartást jelenti, ám a tél közeledtével, mikor a párásabb időszak beköszönt, extra törődést igényel.
Mire figyeljünk hideg időjárás esetén, ha hallókészüléket viselünk

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Szelesebb időben a programkapcsoló segítségével az utcai beállításra állíthatja készülékét, így csökken a szélzaj.

Hideg időben gyakrabban - naponta akár négyszer is - ajánlott a hallókészülék törlőkendővel való tisztítása. A hallójárat rendszeres tisztán tartása is szükséges hallókészüléke élettartamának növeléséhez. Hallójárata tisztítását mindig szakember végezze.

Az elemeket a lakás szárazabb, de nem túl meleg helyén, fűtőtesttől távol tárolja. Az elemek élettartamának növeléséhez is hasznosak a páramentesítő eszközök. Az elemeket ilyenkor vegyük ki a hallókészülékből és úgy helyezzük el az elektromos, vagy dobozos páramentesítőben.

Amennyiben külső hideg hőmérsékletből zárt melegebb helyre megy, kérjük ügyeljen, hogy hallókészülékre pára ne csapódjon le. Ezt úgy előzheti meg, a még kevésbé meleg (előszoba, előtér) helyen óvatosan vegye ki füléből a készüléket és helyezze a dobozába pár percre.
Zárt meleg helyre csak ezután vigye a hallókészüléket és használja az elektromos páramentesítő készülékét, vagy pára elszívó dobozát. Ilyenkor legyen mindig új páraelszívó patronja, mert egyébként nem hatékony a párátlanítás.
Ügyeljünk a lakás párás helyén (pl. fürdőszoba, konyha) való használatra. Ebben az esetben még gyakrabban vegye igénybe a páraelszívó készülékét.

Az egyik leghatékonyabb az elektromos páraelszívó készülék, melybe naponta 3-4 alkalommal vagy akár egész éjszaka is behelyezheti készülékét. Ezzel az alkatrészek élettartamát is jelentősen növeli.