A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Az újratölthető hallókészülékek 6 előnye

A legtöbb elektronikai eszköz ma már újratölthető akkumulátoros technológiával rendelkezik. Ez nincs másként a hallókészülékek esetében sem. Az újratölthető, lítium-ion akkumulátorral ellátott hallókészülékek megtörik a hallókészüléket viselők egyik legtöbbet végzett rutinműveletét, az elem cserét. Milyen további előnyei lehetnek az újratölthető hallókészülékeknek? Mutatjuk. Íme a 6 leggyakoribb:
Az újratölthető hallókészülékek 6 előnye

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Olvasási idő: körülbelül 4 perc

  1. Pénzt takaríthat meg

Ahhoz, hogy hallókészüléke a nap minden pillanatában megfelelően működhessen elemre van szüksége. Becslések szerint az eldobható elemek költsége évente a készülék modelljétől és teljesítményétől függően a több tíz-, de akár a százezer forintot is elérhetik. Ennek az összegnek a megtakarításában segíthet egy újratölthető hallókészülék, ugyanis a készülékhez tartozó töltő díja, akár már 1 év alatt is megtérülhet.

  1. Nem kell kompromisszumot kötnie a funkciók terén

A hagyományos, eldobható elemekkel működő hallókészülékek, a nem tölthető eszközökkel meglehetősen jól működtek korábban. Viszont ezek az eszközök kevesebb funkcióval és tudással rendelkeztek, így kevesebb energiát is használtak fel. Emiatt régebben a hallókészülék elemek akár 10 napig tudták üzemeltetni a hallókészüléket.

A hallókészülékek forradalmian új technológiájának köszönhetően nemcsak az eszközök funkcióinak a száma, hanem a hallókészülékek fogyasztása is megnőtt. Így minél több programot használ valaki az annál jobban megterheli a hallókészülék-elemet. Emiatt némi kompromisszumot kell kötni a készülék használatakor: vagy kevesebb funkciót használ hosszabb elem-élettartam mellett, vagy kedve szerint élvezi a készülék funkcióit, kihasználja a beépített BluetoothTM nyújtotta előnyöket, amellyel közvetlenül a készülékén keresztül hallgathatja a zenét vagy a rádiót, de akkor az elemek csak pár napig bírják. A lítium-ionos újratölthető technológia megjelenésével ez a kompromisszum megszűnik. A hallókészülékét úgy használhatja, ahogy szeretné, anélkül, hogy attól félne, hogy az elem a nap egy pontján hirtelen lemerül.

  1. Hosszú akkumulátor idő

Az újratölthető hallókészülékek megjelenése óta ez a technológia nagy fejlődésen ment keresztül. Ma már léteznek olyan eszközök, melyek akár 24 órán keresztül is képesek működni az újratölthető akkumulátornak köszönhetően. Így többé nem fenyegeti az a veszély a hallókészüléket viselőket, hogy a nap kellős közepén lemerül a készülék eleme.

  1. Gyors és kényelmes

A lítium-ion akkumulátorok gyorsabban töltődnek, mint a korábbi tölthető eszközök. Ennek hála, kevesebb ideig kell készülék nélkül élnie. Egyes modellek akár már 3 óra alatt feltöltődnek, és egész nap képesek működni. Így bátran hallgathat zenét, fogadhat telefonhívásokat vagy streamelhet közvetlenül a hallókészülékébe TV adásokat. Gyorsaságuk mellett, kényelmesek is ezek az eszközök, hiszen a töltőnek hála, amíg Ön alszik, addig a hallókészülék 100%-ra töltődik. Emellett többé nem kell utazgatnia, hogy elemet vegyen, vagy utánajárnia, hogy épp hol akciós az elem, nincs több leejtett elem, amely a kanapé alá gurul!

 

  1. Környezetbarát

Abban a világban, ahol egyre fontosabbá válik a környezetünk megóvása, egy tölthető hallókészülék jó választás lehet, a régi elemes változat helyett. Ugyanis a használt elemek sok szemetet termelnek. Gondoljunk csak a csomagolásukra, a szállításokból adódó szennyező anyagokra vagy magára az elhasznált elemre. Ezek mind környezetszennyező hatásúak. Ezzel ellentétben egy lítium-ion akkumulátorral ellátott eszköz jobb választás lehet arra, csökkentsük a környezet terhelését. Az újratölthető technológiával a hallókészülék egyetlen kis méretű akkumulátort használ 5 évig, ami drasztikusan csökkenti a használt elemek számát.

  1. Kevesebb gonddal jár

Aki használ hallókészüléket tudja, milyen kihívásokat jelenthet egy elem csere. Az elemek aprók, a cseréjük problémát jelenthet azok számára, akiknek nincs jó kézügyességük vagy már nem olyan jó a szemük. Sokkal kényelmesebb az újratölthető akkumulátorokkal: a hallókészüléket csak a töltőtokba kell helyeznie és reggelente a feltöltött készülék várja.

A hallókészülék technológia folyamatos fejlődése és az újratölthető hallókészülékek megjelenése igazi áttörést jelent a hallássérültek számára. A praktikus, gazdaságos és környezetbarát eszközök olyan előnyöket és egyszerű felhasználást kínálnak, mellyel fokozatosan felválthatóvá válnak az elemmel működő hallókészülékek.

További kérdése van? A Victofon csapata segít megtalálni az Ön igényeinek megfelelő újratölthető hallókészüléket! Ha készen áll a váltásra, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hallásvizsgáló kereső 

 

 Ki szeretné próbálni újratölthető hallókészülékeinket két hétig kötelezettségek nélkül? Jelentkezzen most tesztelő csapatunkban az űrlap kitöltésével:
Nem hagyom ki, tesztelek!