FB pixel
A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

5 hasznos tanács hallókészülék választás előtt

Az első hallókészülék kiválasztása mindig nagy lépés és fontos döntés. Ezért érdemes néhány alapvető tanácsot szem előtt tartani a döntés előtt. Kiemeltük azt az öt pontot, amit szerintünk mindenképpen érdemes megfogadni.
5 hasznos tanács hallókészülék választás előtt

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

1. 25 dB-es hallásromlásnál már ajánlható a készülék, de Ön hozza meg a döntést. Az audiológus orvos, asszisztens felvilágosítást ad és segít, hogy a hallásgörbe és a lenyomat formája ismeretében milyen típusú és formájú készülék a legmegfelelőbb.

2. Amennyiben lehetőség van rá, mindkét fülére válasszon készüléket. Ugyanis, ha nem visel mindkét oldalra készüléket, - és ennek nincs akadálya - a beszédértésben javulás nem garantálható, hiszen két füllel hallunk, melynek az a feladata, hogy meghatározza a hang irányát, a hangok összetételét és könnyítse a kommunikációt. Egyoldali készülék ellátásnál, amennyiben fél év után történt meg a kétoldali ellátás a később készüléket viselő fül beszédértése jelentősen romolhat.

3. Amennyiben már visel hallókészüléket és meg volt elégedve a viseletével, nem célszerű teljesen más típust választani, akkor, ha a hallásának változása, vagy egyéb ok, ezt nem indokolja.

4. A hallókészülék kiválasztásnál legyen körültekintő, hallgassa meg audiológusa tanácsát. Azonban Ön választ a javaslatok, az egyéni igényei és szükségletei alapján.

5. Fogadja el családtagjainak, ismerőseinek segítségét, mert a hallásromlást az esetek nagy részében először a környezet érzékeli.

 

Jelentkezzen hallásvizsgálatra és kérje audiológusaink tanácsát. Jelentkezem.