A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Miért fontos a hallásjavító implantátum MRI biztonsága?

Az MRI egy képalkotó diagnosztikai eszköz, ami nagyerejű mágnesek segítségével térképezi fel az emberi testet. Ezen okból MRI vizsgálatot nem szoktak javasolni olyan betegek esetén, akiknek pacemaker-e van, vagy beültetett fém található a testében.
Miért fontos a hallásjavító implantátum MRI biztonsága?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A cochlearis implantátumban egy nagyerejű mágnes található, amely szintén problémát okozhatna, egy MRI vizsgálat során, de nem a MED-EL 3.0 Tesla MRI biztonságot nyújtó implantátumával. (Részletes leírás itt.)

A SYNCHRONY önszabályozó mágnesnek köszönhetően nincs mágneses húzás, fájdalom érzet a vizsgálat közben. Az önbeálló mágnes követi a mágnese mező irányát, ezzel kiküszöbölhető az esetleges fájdalom kialakulása.

Az MRI vizsgálatot követően, az audioprocesszor visszahelyezésével már azonnal hallhat, nincs kieső idő, nem kell várni egy újabb műtétre, amíg újra hallani fog. Nem kell két, mondhatni szinte felesleges műtéten átesni egy olyan képalkotó diagnosztikai vizsgálathoz, amely napjainkban már rutin szerű eljárás.

Az MRI vizsgálat után visszatérhet a régi kerékvágásba tudva, hogy nem kell sort keríteni egy újabb műtétre és a képalkotó vizsgálatra is kényelmesen készülhet fel.

Részletes tájékoztatót az MRI biztonságra vonatkozóan itt tudja letölteni.

Tekintse meg implantátum kiegészítőinket webshopunkban