A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Praktikus ajándékok hallókészülék viselőknek és 5 extra tipp a hallókészülék téli gondozására

A télies idő beköszönte az ünnepek közeledtét is jelzi, készüljünk időben és gondoljunk hallássérült szeretteink igényeire. Amennyiben családtagja hallássérüléssel él, érdemes lehet olyan ajándékot választani, amivel az illető mindennapjait segíti.
Praktikus ajándékok hallókészülék viselőknek és  5 extra tipp a hallókészülék téli gondozására

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A hallássérülteknek szánt praktikus ajándékoknak nem kell unalmasnak vagy drágának lenniük. Idén 2 olyan ajándékot választottunk, amelyre minden hallókészülék viselőnek szüksége lehet, főleg, hogy ünnepek alatt nehezebben lehet beszerezni őket.

A praktikus ajándék

Alapnak tűnhet, de tudnia kell, hogy a legtöbb hallókészülék elemmel működik, így rokonának leginkább elemre van szüksége. Egy elem azonban sokszor csak körülbelül egy hétig tart. A hallókészülék elem élettartama több tényezőtől függ, többek között az elem típusától, a hallókészülék típusától, az eszköz használatának gyakoriságától stb. Lepje meg szeretett családtagját kiváló minőségű, hosszabb ideig működő elemmel. A Rayovac elem új Sound Fusion™ technológiával jobb teljesítményt nyújt és a megbízhatóan működteti a készüléket. Tudja meg hányas méretű elem szükséges a hallókészülékbe és rendelje meg egyszerűen az elemeket online, webáruházunkból.

Évszakhoz igazodva

A téli hideg beköszönte sok változást hoz magával, így van ez a hallókészülék ápolásának folyamatával is. Télen a hőmérsékleti kontrasztok szélsőségesebbek, nő a páratartalom és csapadékossá válik az időjárás. Így a másik ajándékötlet a hallókészülék téli gondozásához kapcsolódik, ugyanis a készülék élettartamát hosszabbíthatja meg a nyirkosabb, párásabb hónapokban. Ezért nagyszerű meglepetés egy speciális párátlanító eszköz, amellyel a hallókészüléket rövid idő alatt kiszáríthatjuk, védve a vízcseppektől a benne lévő apró elektronikát. A DryCaddy UV® egy kis méretű, hordozható doboz, amely kombinálja a szárítási és fertőtlenítési funkciókat. Az UV-C lámpa hatékonyan fertőtleníti a hallókészüléket és kis méretének köszönhetően kényelmesen hordozható.

Az ünnepekre 5 extra tippet is hoztunk a hallókészülékek téli gondozásához:

1. Gondoskodjon extra védelemről!

Kedvezőtlen időjáráskor extrán védje hallókészülékeit. Fontos, hogy sálat és fülvédőt vagy sapkát viseljen, hogy eltakarja a fülét, és megelőzze a hallókészülék károsodását.

2. Fokozza a hallókészülék tisztításának gyakoriságát!

Télen a fül több fülzsírt termel a hideg ellen. Emiatt a hallókészülékek is gyakrabban szennyeződnek be, és gyakrabban kell tisztítani azokat. Egy jó hallókészülék-tisztító készlet megkönnyíti a feladatot.

3. Kerülje a magas páratartalmat!

Ha téli sportokat űz, például síel, célszerű speciális hallókészülék párátlanítót használni, hogy hallókészüléke mielőbb kiszáradjon.

4. Tárolja hallókészülékét speciális dobozban!

Ez a tanács egész évben fontos, de különösen télen. A legjobb hallókészülék dobozok UV fénnyel és szellőzőrendszerrel rendelkeznek a szárításhoz. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását, és megvédi a készüléket a párától.

5. Csökkentse a hangerőt és aktiválja a zajcsökkentést!

 A hallókészülékek felerősítik a hangot. Ha szereti a téli sportokat, tudja, hogy vannak olyan gépek, amelyek akár 100 dB-t meghaladó hangot bocsátanak ki, mint például a hóágyúk. Aktiválja a zajcsökkentést készülékén és kérje meg audiológusát, hogy aktiválja a szélzajcsökkentést is.

 

A megelőzés mindig a legjobb gyógymód, ezért javasoljuk, hogy fordítson külön figyelmet hallókészülékei karbantartására ebben a hideg időszakban. Így biztos lehet abban, hogy az élettel teli téli pillanatokban is élvezheti a kristálytiszta hangzást.