FB pixel
A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Fülünk védelme télen - Sapkára fel!

Szinte triviálisnak tűnő pár jó tanács következik, de gyakran, a rohanó hétköznapok során figyelmen kívül hagyjuk ezeket, pedig egészségünk szempontjából igen fontosak.
Fülünk védelme télen - Sapkára fel!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Legyen szó felnőttről vagy gyerekről egyaránt fontos, hogy télen a hideg, párás, szeles időben fokozottan figyeljen füle egészségére!

Az utcán és a lakásban/munkahelyen lévő hőmérséklet különbséget mindig vegye figyelembe. Amennyiben meleg helyiségbe érkezik sapkáját és meleg kabátját is vegye le, mert ha a külső hőmérséklethez képest már 10-15 fokkal melegebb van, akkor bent megizzadhat. Amikor újból az utcára indul izzadtan könnyen megfázhat, ez a szervezet ellenálló képességétől függően.

Természetes, hogy hideg időben, télen a kezünket kesztyűvel védjük, sapkát azonban már kevesebben viselnek. Pedig fontos, hogy a fülét szeles, hideg időben sapkával védje. A fej nagy felülete marad szabadon, ha nem védi fejét, homlokát sapkával, fülvédővel könnyen megfázhat. A szeles hideg idő fülkürt hurutot, fájdalmas középfülgyulladást, valamint homloküreg gyulladást is okozhat. Fülét sapkával, fülvédővel óvja, így sok kellemetlen panaszt előzhet meg.

Többen a frizurájuk védelme miatt nem vesznek fel télen sapkát. Erre jó megoldás a fül- és homlokvédő. A sál használata is védi a szervezetét, ajánlatos viselni.

Amikor igazán hideg van, lehetőleg orron át vegyen levegőt, mert megszűri a kórokozókat és nem hűti le annyira légutakat.