Akár egyetlen hangos dörej is okozhat halláscsökkenést!

Aki hobbiból vagy munkából kifolyólag sok időt tölt a lőtéren, tudja, mennyire fontos a minőségi hallásvédelem. A fegyverek által keltett zajterhelés impulzív jellege miatt a hallórendszer azonnali károsodásának kockázata ugyanis lényegesen nagyobb. Ami azt jelenti, hogy akár egyetlen lövés, robbanó zaj is halláskárosodást okozhat!
Akár egyetlen hangos dörej is okozhat halláscsökkenést!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Emellett évek során is halmozódhat a dörejártalom okozta károsodás – például, aki sokat tartózkodik lőtéren - és lassan, szinte észrevétlenül alakul ki maradandó hallásveszteség. Tapasztalatok alapján a vadászok sajnos még kevésebbet tesznek fülük védelmében. Egy szabadtéri pisztolyos vadászatánál a tíz vadász közül öt nem használ a fülvédőt, pedig fontos lenne! Az alkalmazandó hallásvédő eszköz minimális zajcsillapításának 25 dB-nek kell lennie.

A sportlövészek aktív hallásvédelme korábban a többnyire nehéz és túlméretezett fülvédőkből, fültokokból állt. Miért nem viselték szívesen a fültokokat? A kifogások a következők voltak: „túl meleg viselet”; „túlságosan nagy és zavar lövés közben”, és; „megakadályozza, hogy halljam a vadállatokat.”

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően az aktív fülvédők mérete és súlya egyre zsugorodott és a hallókészülékek világában bekövetkezett miniatürizálást csodásan építették be a fülvédelem eszköztárába is, így napjainkra megjelentek a kisméretű aktív fülvédők.

Az Etymotic egy elismert akusztikai termékgyártó cég, amely kifejezetten sportlövészek számára fejlesztette ki a GunSport PRO elektronikus füldugót, amely kiküszöböli a korábbi problémákat. Ez a modern fülvédő a hallójáratba illeszkedik, így nem zavarja a sportlövőt lövés közben, mindeközben levegőt is keringtet a fülnél, így nincs kellemetlen izzadtság és fülledtség érzés.

A GunSport PRO füldugó adaptív zajcsökkentő technológiával rendelkezik, amely automatikusan biztosítja a 25 db-es zajvédelmet. Mindezt automatikusan, csak is akkor, ha a hang meghaladja a normál szintet! Az impulzív hangos zaj – ilyen például lövés – ugyanis általában meghaladja a fül számára a biztonságos - normál - szintet, így a fülbe helyezett GunSport Pro fülvédő processzora automatikusan tömöríti a hangot, dinamikus hallásvédelmet biztosítva, ugyanakkor lehetővé teszi a háttérbeszélgetés érthetőségét a lőtér zajában.

A modern fülvédők akkor biztosítják a megfelelő védelmet, ha pontosan illeszkednek a hallójáratba. A GunSport PRO az egyéni illeszkedést megkönnyíti, ugyanis 7 féle méretű váltható dómmal érhető el.

Cserélhető hallókészülék elem biztosítja a digitális processzor teljesítményét, ugyanakkor állítható a beszédhang erősség és az éleshallás funkció, amely akár ötszörös erősítés is lehet.

Összességében a GunSport PRO egy olyan professzionális füldugó, amely tökéletes védelmet nyújt a lövések során keletkező extrém zajterheléstől úgy, hogy közben viselője zavartalanul kommunikálhat.