A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

4 egyszerű tipp, amivel vigyázhat a hallására a hűvösebb napokon is!

A nyár végével a reggelek egyre csípősebbek és nemsokára beköszönt az igazán hideg idő. Ez az időszak a fülét is kihívások elé állítja. Ugyanis füle azon testrészei közé tartozik, melyek elsőként hűlnek le a hidegben. Érdemes hát ebben a periódusban is kiemelt figyelemmel óvnia hallását. Hogyan teheti ezt meg? Íme!
4 egyszerű tipp, amivel vigyázhat a hallására a hűvösebb napokon is!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Olvasási idő: 5 perc

  1. Tartsa melegen a fülét!

Hidegben és szélben mindig viseljen fülvédőt vagy sapkát! A megfelelő fejfedő nem csak a fülét és a fejét védi meg a hidegtől, hanem a hallókészülékét is megóvja. Emellett csökkenti a fülgyulladás kialakulásának esélyét. Fülgyulladás következtében ugyanis füle sebezhetővé válik. Továbbá a hideg miatt kirepedezhet a bőre, ami a baktériumoknak is szabad utat engedhet. Így akár egy nem megfelelően tisztított illeszték is problémát okozhat. Úgy érzi, hogy hiányos az otthoni készülék tisztító készlete? Pótolja a hiányt és szerezze be webshopunkból a tisztító és karbantartó eszközöket --> Hallókészülék tisztító és karbantartó eszközök

  1. Távolítsa el rendszeresen a fülzsírt!

A fülben felhalmozódott fülviasz különösen gyakori probléma ősszel és télen. A fülzsír felhalmozódása a fül egyfajta védő mechanizmusa. Ugyanakkor túl nagy mennyiségben halláscsökkenést, fülfájdalmat, fülcsengést és gyulladást is okozhat. Ezért érdemes a fülét melegen tartania és megelőznie a fülviasz felhalmozódását.

  1. Az allergia befolyásolhatja a fülét is

Sajnos az őszi időszakban is rengetegen szenvednek az allergiától. Az orrdugulás, a tüsszögés és a viszkető szemek csak néhány tünet abból a számtalanból, mely allergiára utalhat. Ugyanakkor az allergia nem csupán a szemeket és a légutakat bántja, hanem a hallószervben is gondot okoz.

A probléma elsősorban a középfület érinti, ahol az említett okok miatt megnő a nyomás, folyadék halmozódik fel, amely a dugultság érzetét kelti, és sajnos táptalajt is jelent a baktériumok számára. A fülkürt járata elzáródhat, ami miatt a középfül nem tud megfelelően szellőzni. Az elzárt középfülben folyadék halmozódik fel, amely a zárt hallókürtön keresztül nem tud kiürülni. A gyulladást okozó baktériumok vagy vírusok a fülkürtön keresztül érik el a középfület, és annak gyulladását okozzák.

  1. Óvja a hallókészülékét a párától és a víztől

Érdemes kiemelt figyelmet fordítania a hallására akkor, ha hallókészüléket visel. A hideg és nyirkos időjárás és a nagy hőmérséklet ingadozások miatt a hallókészülék belsejében is pára csapódik le, ami a készülék meghibásodásához vezethet. Éppen ezért érdemes ebben az időszakban is rendszeresen ellenőriztetnie hallókészülékét szakemberrel.

A rendszeres karbantartás mellett, Ön is sokat tehet azért, hogy készüléke élettartamát növelje. Használjon minden este szárító tégelyt, hogy készüléke napról napra készen álljon az új kihívásokra. Nincs még szárító tégelye? Szerezze be most webshopunkból --> Hallókészülék tisztító és karbantartó eszközök

A hűvösebb napok beköszöntével figyeljen oda jobban a hallására – és hallókészülékére – hiszen így megóvhatja az egyik legfontosabb érzékszervét, a hallását!