Hírek, érdekességek a hallásról

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallás világából. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.
5 ok, amiért javasolt az éves kontrollvizsgálat

5 ok, amiért javasolt az éves kontrollvizsgálat

A mindennapi életben, ép hallás esetén is előfordulhat, hogy nem értjük a hozzánk intézett szavakat, mondatokat. A hallást és a beszédértést az agyunk különböző területen dolgozza fel. Ezért bármely területen elváltozás, keringési zavar alakul ki, a hallás és a beszédértés sérül, módosul. Az életkor változásával a hallás is alakul, ingadozik, melyet emellett számos tényező befolyásol.
tovább
Zajos munkahely, mint veszélyforrás

Zajos munkahely, mint veszélyforrás

Több kutatás támasztja alá, hogy az elmúlt ötven évben az embereket érő zajterhelés mintegy harmincszorosára nőtt. Ennek oka az életmód változásban és a technikai fejlődésben keresendő. Nincs olyan területe és helyszíne az életünknek - legyen szó munkáról, szórakozásról, pihenésről -, ahol ne lennének, vagy ahová ne tudnának behatolni a zavaró hanghatások.
tovább
Hirtelen jelentkező halláscsökkenés okai

Hirtelen jelentkező halláscsökkenés okai

A hirtelen jelentkező hallásromlás nem feltétlenül jelent maradandó halláskárosodást. Bizonyos esetekben gyógyítható és visszatér a hallás, ám előfordulhat, hogy maradandó halláscsökkenés alakul ki.
tovább
Fiatalok hallásproblémái

Fiatalok hallásproblémái

A mai tizenévesek között a halláskárosodás 30%-kal nőtt az elmúlt évtizedekben egy NBC jelentés szerint. A fiatalok zenehallgatási és életviteli szokásai hatással lehetnek és fokozhatják a későbbi életkorral jelentkező halláscsökkenés mértékét is.
tovább
Kommunikáció szeretteinkkel hallásprobléma esetén

Kommunikáció szeretteinkkel hallásprobléma esetén

A kommunikáció szó latin eredetű, a „communicare” igéből származik, jelentése valamit közössé tenni, közösen tanácskozni, valamit átadni egymásnak. A kommunikáció legegyszerűbb meghatározása: „a kommunikáció minden, amelyben az információ továbbítása történik, függetlenül attól, hogy az információ milyen jelekben vagy a jelek milyen rendszerében, kódjában fejeződik ki.” Az emberek vonatkozásában ez kiterjesztendő az információk, gondolatok, érzelmek továbbítására.
tovább