A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Tény kontra fikció: a hallókészülékkel kapcsolatos általános tévhitek

A hallókészülékekhez és a halláskárosodáshoz számos mítosz és tévhit kapcsolódik. Az ismeretek hiánya sok embert eltántorít attól, hogy a halláscsökkenésével időben szakértő segítséghez forduljon. Ugyanakkor nem szabad elmenni amellett a tény mellett, hogy a halláscsökkenés egyik leggyakoribb és leghatékonyabb kezelési módja a hallókészülék viselése.
Tény kontra fikció: a hallókészülékkel kapcsolatos általános tévhitek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A hallókészülékek több millió hallássérült ember életminőségét javítják szerte a világon. Azért, hogy Önt ne befolyásolják a valótlan tévhitek, összegyűjtöttük a leggyakoribbakat, hogy megcáfoljuk őket!

  1. A hallókészülékek csúnyák és nagyok. - Tévhit

A mai hallókészülékek elegáns és diszkrét kialakításuk mellett sokféle méretben és modern stílusban állnak a rendelkezésére. A hallójáratban elhelyezett ITC és CIC modellek a fülben megbújva biztosítják a hallást. A hallójárati hallókészülékeket a hallójáratból levett lenyomat alapján készítik el, így teljesen személyre szabott lesz a készülék. Tágas hallójárat esetén szinte láthatatlan egyéni hallójárati készülék készíthető. A fül mögötti un. BTE modelleknél sokoldalú használhatóság és személyre szabhatóság figyelhető meg.

Nem számít, hogy diszkrét vagy egyszerűen használható készüléket keres, nálunk biztosan megtalálja azt az eszközt, mely az Ön egyedi hallásproblémájára a lehető legjobb megoldást nyújtja.

  1. Csak egy hallókészülékre van szükségem. - Tévhit

A halláskárosodás túlnyomóan a természetes öregedés vagy a sok éven át tartó zajterhelés következménye. A legtöbb esetben mindkét fület érinti. Ez azért jelent problémát, mert a legjobban úgy hallunk, ha mindkét fülünkbe érkeznek hangjelek.
Hallása aktuális állapotáról csak egy átfogó hallásvizsgálat után kaphat megfelelő képet.
Audiológus kollégáink a vizsgálatot követően tudják megállapítani, hogy a halláskárosodás csak az egyik fület vagy mindkettőt érinti.
Ha mindkét oldalon halláscsökkenés tapasztalható, akkor orvosa kétoldali ellátást fog javasolni a legjobb hallásélmény érdekében.

  1. Hallókészüléket csak idős emberek viselnek. Tévhit.

A hallásprobléma az élet bármely szakaszában előfordulhat, így akár már gyermekkorban is szükség lehet hallókészülékre. Zajos világban élünk, emiatt napjainkban az egyre fiatalabb korosztályt is érinti a halláscsökkenés. A fiatalok szívesen hallgatnak zenét fülhallgatóval, amely a hallásukat veszélyeztetheti, főleg, ha huzamosabb időt töltenek túl hangos zenehallgatással.

A mai hallókészülékekben található technológia folyamatosan alkalmazkodik a különböző korcsoportok által támasztott igényekhez. Így a letisztult kialakítás, a számítógépekkel való összekapcsolás lehetősége, valamint a diszkrét külső egyre vonzóbbá teszi a hallókészülékeket minden korosztály számára. 

  1. „Jó ötlet” a hallókészülékek online vásárlása. - Tévhit

Ne tegye, mert a hallásában további kárt is okozhat!

Az interneten való vásárlásnak megvannak a maga előnyei: gyors és olcsó megoldása annak, hogy a mindennapi fogyasztási cikkeket megvásároljuk. Azonban azokat az eszközöket, melyek több évig a mindennapi jóllétünket szolgálják, már nem érdemes interneten beszerezni. Ilyen eszköz a hallókészülék is. A hallókészülék kiválasztása és megvásárlása egy hosszú, szakorvosok és audiológusok szakmai véleményével színezett folyamat, melynek a végén, olyan készüléket kap, mely az Ön egyedi igényeit a legjobban szolgálja.

Hallókészüléket interneten, mindenféle vizsgálat nélkül soha nem szabad vásárolnia, ugyanis az ilyen eszközök károsíthatják az egészségét.

A fül alakja, valamint a hallásvesztés konfigurációja és mértéke teljesen egyedi. A hallásunk személyre szabott, így a hallásproblémának is egyedi megoldása kell, hogy legyen.  Éppen ezért fontos, hogy hallásgondozó szakember segítségével válassza ki azt a készüléket, mely a hallásveszteségéhez és az életstílusához a legjobban illik. Hallókészüléket ne vásároljon online, ugyanakkor kiegészítőket és elemeket nyugodtan rendelhet akár interneten is.

  1. A hallókészülék nem vált be a barátomnak, szomszédomnak, ezért nekem sem fog… - Tévhit

Mindenkinek más a halláscsökkenése. Éppen ezért, még két hasonló hallásvesztésű embernek is nagyon eltérő hallókészüléket ajánlhat a szakorvos. Annak ellenére, hogy a hallókészülékek esetleg nem működtek ismerősének, még nem jelenti azt, hogy Önnek sem működnek.

Azért, hogy kipróbálhassa milyen lenne hallókészülékkel élnie, tesztelheti készülékeink széles tárházából azt az eszközt, mely az ön hallásvesztéséhez a legjobban alkalmazkodik.

 

Használja ki ezt a nagyszerű lehetőséget, és győződjön meg róla, hogy a hallókészülékek javíthatnak-e az életén. Ha úgy gondolja, hogy készen áll a halláscsökkenéséből adódó nehézségek megváltoztatására és az életminőségének a javítására, akkor ne habozzon, jelentkezzen most!

Jelentkezzen 0 Ft-os tesztelésre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező