A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Ne hagyja, hogy a halláskárosodása korlátozza!

Áll a WHO felhívásának címében az idei Hallás Világnapja alkalmából. * A Hallás 2020-as világnapján az Egészségügyi Világszervezet kiemelte, hogy az időben történő és hatékony beavatkozások biztosíthatják, hogy a halláskárosultak teljes életet élhessenek és képességeiket ki tudják használni az élet számos területén, legyen szó oktatásról, munkáról vagy társadalmi kapcsolatokról. A szervezet felhívja a figyelmet e tekintetben rendelkezésre álló lehetőségekre.
Ne hagyja, hogy a halláskárosodása korlátozza!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A 2020-as Hallás Világnapján a legfontosabb üzenetek:

A kommunikáció és a jó hallás egész életünk során összeköt bennünket egymással, a közvetlen környezetünkkel és a világgal.

A halláskárosultak számára a megfelelő és időben történő beavatkozás megkönnyítheti az oktatáshoz, a foglalkoztatáshoz és a kommunikációhoz való hozzáférést.

Globális szinten nincs hozzáférés a halláskárosodást kezelő beavatkozásokhoz, például a hallókészülékekhez. A korai beavatkozást az egészségügyi rendszerek révén elérhetővé kell tenni, szerencsére hazánkban erre van lehetőség.

Be kell látni, hogy mennyire fontos a minőségi megoldás keresése. A hallássérült egyén nagy előnyökre tehet szert, ha időben és megfelelő ellátásban részesül, tanulmányait nem hátráltatja, idegen nyelv tanulását segítheti, aktív dolgozóként nem esik el egyes munkáktól, a kezelt halláscsökkenése így nem akadályozza a kommunikációban, nem korlátozza társasági kapcsolataiban.

Összességében a hallásvesztés korai azonosítása rendkívül fontos mind az újszülöttek szűrése révén, mind az iskolás gyerekeknél és az 50 év feletti felnőtteknél.

A közegészségügyi stratégiáknak a halláscsökkenés megelőzésére, a szűrésre és korai beavatkozására kell irányulniuk.

 

*https://www.who.int/news-room/initiatives/world-hearing-day-2020