FB pixel
A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Mire való az online hallásteszt?

Érezte már úgy, hogy gond van a hallásával, de még nem mert hallásvizsgálatra jelentkezni? Ilyenkor segítségére lehet az online hallásteszt, amely fényt deríthet egy esetleges hallásproblémára és segíthet meghozni a megfelelő döntést.
Mire való az online hallásteszt?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Mi lehet a hallásvesztés oka?

A hallásvesztés hátterében számos dolog állhat, nem csak időskorban alakulhat ki. Okozhatja fertőzés, zajártalom, vagy akár örökletes is lehet.

Mikor érdemes hallásvizsgálatra jelentkezni, vagy online hallástesztet kitölteni?

  • ha úgy érzi mindenki motyog Ön körül
  • családtagjai, szomszédjai gyakran panaszkodnak, hogy túl hangosan hallgatja a TV-t, rádiót
  • sűrűn ért félre dolgokat, mert valamit rosszul hallott
  • túl hangosan kommunikál utcai zajban, vagy telefonon
  • lelki tünetek is társulhatnak hozzá, egyedüllét érzet alakulhat ki, gyakran magányosnak érzi magát társaságban is, mert nem tud becsatlakozni a beszélgetésekbe

 

Miért érdemes online hallástesztet végezni?*

Egy előzetes képet kaphat hallása állapotáról. Az eredmény segít a bizonytalanságot megszűntetni és meghozni a döntést a hallásvizsgálat mellett.

 

Mi is az az online hallásteszt?

Az online hallásteszt két részből áll. Az első részben szituációkra vonatkozó kérdések vannak, amelyek segítenek kideríteni, mely helyzetek utalhatnak a halláscsökkenésre.

A második szakasz a beszédértésre fókuszál. Olyan szavak hallhatók, amelyek könnyen félreérthetők. Ezek a szavak az audiológiákon elvégzendő hallásvizsgálatok beszédértésre fókuszáló részének is elemei.

A kérdések és a szavak szakképzett audiológus segítségével kerültek kiválasztásra és összeállításra.

 

Kitöltöm az online hallástesztet!

 

 

 
* Felhívjuk figyelmét, hogy az online hallásteszt eredménye csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakképzett audiológus által végzett hallásvizsgálatot. Ezért javasoljuk hogy amennyiben az eredmény kezdődő hallásproblémát vagy hallásproblémát állapított meg, forduljon szakemberhez.