A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Kiegészítők, melyek könnyebbé teszik a telefonálást hallókészülékesként

Idén az ünnepek sok háztartásban rendhagyó módon telnek. A világjárvány miatt sajnos nem ideálisak a feltételek a nagycsaládos összejövetelek tartására. Azonban ez ne tántorítsa el Önt attól, hogy tartsa a kapcsolatot családtagjaival.
Kiegészítők, melyek könnyebbé teszik a telefonálást hallókészülékesként

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Természetes, hogy ebben az időszakban szeretne összegyűlni és beszélgetni rég nem látott családtagjaival. Önnek sem kell lemondania az ünneplésről, csupán a személyes találkozásokat kell egy kicsit megreformálnia. Helyezze át a családi beszélgetéseket online térbe, vagy tartsa velük telefonon a kapcsolatot.

Önnek vagy szerettének halláskárosodása van? Ma már ez sem lehet akadálya annak, hogy felhőtlenül telefonáljanak és beszélgessenek. A mai modern hallókészülékek rengeteg olyan funkcióval rendelkeznek, melyek használatával megkönnyítheti a mindennapjait, így a telefonálást is. A korszerű hallókészülék a beszédhangokat kiemeli, miközben a zavaró háttérzajokat minimálisra csökkenti. Ezek a modern készülékek akár össze is köthetik Önt a világgal, mobiltelefonra letölthető alkalmazások segítésével. Így már okostelefonjával állíthatja a hallókészülék hangerejét vagy akár váltogathat a betáplált programok között a telefon segítségével. Mindemellett még számos olyan hallókészülékhez kapcsolódó kiegészítő kommunikációs eszköz létezik, melyek megkönnyíthetik a családi beszélgetéseket. 

Kiegészítő eszköz használatával a zenei élmény és a telefonhívás is kényelmesebb lehet. Ennek oka, hogy a hangokat közvetlenül a hallókészülékben hallhatja.

A hallókészülék kiegészítőjével többek között azt is beállíthatja, hogy jelezzen, ha

  • e-mail érkezik a postafiókjába,
  • épp valaki az ajtóban áll,
  • az elem töltöttségi szintje alacsony.

Előfordult már Önnel, hogy kivette a hallókészüléket a füléből, letette valahova, majd később nem emlékezett rá, hogy hol is van a készülék?

Ma már ebben is segítséget kaphat különböző okostelefonra letölthető applikációkon keresztül. Ugyanis léteznek olyan programok, melyek segítenek Önnek abban, hogy megtalálja a hallókészülékét.

Ön is szeretné kipróbálni ezeket a funkciókat? Előtte mindenképp érdemes tájékozódnia audiológiáinkon arról, hogy mely hallókészülékek rendelkeznek a fent említett funkciókkal.

A Sonic hallókészülékek például egyedülálló SoundDNA platform segítségével felismerik a hallani kívánt hangok és a zaj közötti különbséget. Automatikusan felerősítik és feldolgozzák a hasznos hangokat, tiszta, természetes hallást biztosítva, jobb beszédértéssel. Ez kiemelten fontos telefonálás során is. A Sonic hallókészülékei kettős rádiórendszert használnak a gyors és közvetlen vezeték nélküli átvitelhez. A hallókészülékhez csatlakoztatott telefon adapter lehetővé teszi, hogy kihangosítva tudjon beszélni vezetékes telefonján. Így a telefonkagyló felemelése nélkül a lakás bármely pontján tud telefonálni a hallókészülék segítségével.

Az idei karácsony az eddigiektől eltérő lesz, de emiatt ne hagyja ki a családi beszélgetéseket és az ünneplést. A személyes találkozás helyett használja azokat az alternatívákat, melyek segítségével megóvhatja családját és Önmagát is a vírustól.

Készüljön fel már most az ünnepekre és szerezze be hallókészülékéhez azokat a kiegészítőket, melyek megkönnyítik a telefonos kapcsolattartást ebben a kiemelt időszakban.

Ismerje meg hallókészülék kiegészítőinket, kattintson ide --> Hallókészülék kiegészítők