A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Hogyan segíti hallókészüléke a beszédértést?

A beszéd, zajban való megértése az egyik leginkább kihívást jelentő feladatok egyike a halláscsökkenéssel élők számára. A modern hallókészülékek olyan zajcsökkentő rendszereket és iránymikrofonokat használnak, amelyek a beszédértést is segítik és kényelmesebbé teszik a társalgást hangos környezetben is.
Hogyan segíti hallókészüléke a beszédértést?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A legújabb hallókészülék technológiák zajcsökkentő rendszerei automatikusan működnek külön beavatkozás nélkül, rugalmasan alkalmazkodnak a környezethez a tiszta, természetes hangélmény érdekében.

A legújabb generációs hallókészülékek akár több rendszer együttes működésével javíthatják a beszédértést olyan helyzetekben, ahol a készüléket viselőnek leginkább van rá szüksége. A háttérzaj csökkentése érdekében ezek a beállítások személyre szabhatóak a jobb beszédértés érdekében. A zajszűrő és hangkezelő megoldásoknak köszönhetően a beszélgetés még a legnagyobb hangzavarban sem probléma. A legmodernebb készülékek képesek akár több mint 100 beszédhelyzetet felismerni, ezáltal tudják biztosítani az elérhető legjobb hangminőséget minden környezetben. Emellett képes megőrzi a beszéd árnyalatnyi változásait, a lágy és éles hangokat minden egyes szóban. Ezen apró részletek segítségével könnyebben megérti a különböző szavakat, a beszéd jobban érthetővé válik, így aktív részese lehet a társalgásnak, baráti összejövetelnek. A hangok nem torzulnak, újra olyannak hallhatja a hangokat és a párbeszédet, mint régen. Zajos utcán vagy zsúfolt tömegközlekedési eszközön is zavartalanul beszélgethet, csak a beszélgetőpartnerére kell figyelnie, mivel a hallókészülék a hangos tömeg zaját lecsökkenti, ezzel növelve a társalgások komfortérzetét és a beszéd tisztaságát.

Egyes hallókészülékek úgynevezett hibrid adaptív iránymikrofont használnak, így még a legnagyobb szélben is hallja beszélgetőpartnere szavait. Az egyedi technológiájú iránymikrofonnak köszönhetően még szélsőséges időjárás esetén is kiváló beszédértést biztosítanak.

A kétoldali hallókészülék ellátás is jelentős tényező a beszédjavítás érdekében, így mindkét fül tökéletes összhangban működik, és a két hallókészülék egymással folyamatosan kommunikálva biztosítja a legjobb hangélményt. A készülék optimálisan csökkenti az jobb és a bal oldalon is a nem kívánatos zajokat, ezzel kiegyensúlyozott hangást biztosít zajos környezetben is.

Élvezze újra a természetes hangokat és a fesztelen beszélgetéseket új generációs hallókészüléke segítségével! Jelentkezzen hallásvizsgálatra még ma és próbálja ki legmodernebb hallókészülékeinket most 15 napig INGYENESEN.

Jelentkezem.