Biztonságos strandolás koronavírus után

Szerencsére megérkezett a várva várt meleg és jó idő. Tökéletes alkalom arra, hogy a vírus miatt kihagyott emlékeket, találkozásokat bepótoljuk. Időt töltsünk szeretteinkkel, utazgassunk, strandoljunk.
Biztonságos strandolás koronavírus után

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Ilyenkor kedvelt időtöltés az unokákkal együtt strandra menni. De hogyan lehet biztonságos a strandolás?

A vírus fürdővízzel való terjedésének kockázata igen alacsony, a klóros víz inaktiválja a vírusokat. Viszont számos olyan dolog van a strandokon, amelyre érdemes odafigyelni:

  • Jegyvásárlás: Sajnos a pénztáraknál a személyes kontakt elkerülhetetlen, de szerencsére már egyre fürdőhely biztosít online jegyváltási lehetőséget, így ha előre megvesszük jegyeinket máris csökkenthetjük az érintkezések számát. Ráadásul a látogatók maximálás számát csökkenteni fogják, így biztosíthatjuk magunk számára a garantált bejutást.
  • Kapaszkodók: Sokan megérintik, miközben a medencébe tartanak csobbanni. Érdemes kezet mosni, vagy kezet fertőtleníteni mielőtt megfogjuk, így kevesebb kórokozót viszünk fel rá. A strand személyzete is kiemelt figyelmet fog fordítani ezekre a tárgyakra, rendszeresen fogják fertőtleníteni, csakúgy mint a pihenő felületeket és pultokat.
  • Papucs: Eddig is ajánlott volt a használata, most már egyenesen kötelező, főleg a vizes blokkok használatakor!
  • Mindent lehet, csak élményelemek nélkül: Kedvenc pezsgőfürdőnktől és hullámmedencénktől sajnos el kell búcsúzni, de minden medence használható lesz.

Akik külföldi, tengerparti nyaralást terveznek, nekik is számítaniuk kell pár változásra. Korlátozva lesz a belépők száma, ennek megfelelően a napozóágyak számát is csökkentik és csak meghatározott távolságra lehet egymástól feküdni rajtuk.

Ne felejtsük el, a strandüzemeltetők mindent megtesznek az egészségünkért, de mi is sokat megtehetünk önmagunk és társaink egészségének védelmében!

Természetesen a biztonságos strandolás alatt a hallókészülék védelmét is értjük:

  • Strandon, gyógyfürdőben tárolja dobozában hallókészülékét.
  • Amennyiben magasabb a páratartalom, vagy jobban verejtékezik elengedhetetlen a készülék rendszeres szárítása.
  • A hallókészülék tisztítására is fordítsunk figyelmet.
  • Nyaralás, utazás előtt gondoskodjon a megfelelő mennyiségű hallókészülék elemről.

Mindenkinek biztonságos nyaralást kívánunk!

Forrás:

https://infostart.hu/eletmod/2020/05/09/ilyen-lehet-a-strandolas-jovoje-a-koronavirus-utan-video

https://mtu.gov.hu/documents/prod/Covid-19-kezikonyv-attrakciok.pdf