A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

7+1 tipp, amivel növelheti hallókészüléke élettartamát

Hallókészüléke, mint bármilyen más elektronikai eszköz odafigyelést és gondoskodást igényel. A megfelelő és rendszeres szakmai felülvizsgálat mellett, Ön is sokat tehet azért, hogy megóvja készüléke állapotát.
7+1 tipp, amivel növelheti hallókészüléke élettartamát

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Az életminőség javulását garantáló apró szerkezet évekig képes magas szinten segíteni Önnek a mindennapok során, csupán kellő figyelmet kell fordítania az eszköz ápolására. Összegyűjtöttük Önnek 7+1 tippet azért, hogy készüléke még sok évig hűséges társa legyen.

 

7+1 tipp, hallókészüléke élettartamának növeléséért:

  1. Tisztítsa rendszeresen a hallókészüléket!
    • Törölje át az eszközt puha, száraz kendővel vagy kifejezetten erre a célra szolgáló nedves törlőkendővel. Utóbbit ide kattintva a webshopunkban is beszerezheti ---> Nedves törlőkendő
    • A hallókészüléket és az egyéni illesztéket ajánlott minden nap tisztítani és ápolni. Az ápoláshoz soha ne használjon alkoholt vagy egyéb erős tisztító- vagy oldószert. Ezek ugyanis károsíthatják az elektromos alkatrészeket. A hallókészülék illesztékébe került fülzsírt és a pára által okozott folyadékcseppeket az illeszték tisztító pumpával tudja megfelelően eltávolítani. A pumpát ide kattintva szerezheti be ---> Illeszték tisztító pumpa
    • A tisztítás során ne használjon hegyes, éles tárgyakat, például ollót vagy tűt. A tisztítást mindig az erre a célra kifejlesztett speciális tisztítókefékkel végezze.

  2. Védje készülékét a nedvességtől! - Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön folyadék a mikrofonra és egyéb nyílásokba. Ugyanis hallókészüléke egy apró számítógép, aminek a víz és a pára nem tesz jót. Ha rendszeresen víz vagy pára éri a készüléket, akkor a benne lévő alkatrészek korrodálódhatnak, ami miatt csökkenhet készüléke élettartama.
    • Zuhanyzás, fürdés vagy úszás előtt vegye ki hallókészülékét a füléből. A 30 Celsius-fok fölötti hőmérséklet csökkenti az eszköz teljesítményét és meghibásodáshoz vezethet.
    • Évszakváltozás során, amikor a benti és a kinti hőmérséklet jelentős mértékben különbözik, nagyobb eséllyel képződik pára a hallókészülékében. Ezért amikor belép a házba, érdemes a hallókészüléket egy kevésbé meleg (előszoba, előtér) helyen óvatosan kivennie a füléből. Ezután tegye a készüléket a dobozába pár percre és csak ezt követően vigye be egy melegebb helyiségbe.

  3. Használjon szárító tégelyt! – Ahhoz, hogy az elektromos alkatrészekben a nedvesség ne okozzon kárt, érdemes a készülékét minden nap alaposan kiszárítaniaLefekvés előtt tegye a hallókészüléket szárító tégelybe és reggelre teljesen száraz lesz az eszköz.  Erre azért van szükség, mert a nedvesség károsíthatja a készüléket, ami hibás működést okoz és emiatt a készülék élettartama is csökken. A hallókészülék szárításához soha nem használjon hajszárítót vagy radiátort, hiszen az erős hő hatására eldeformálódhatnak a hallókészülékben az alkatrészek, így használhatatlanná téve az eszközt. A kíméletes szárítás érdekében használjon szárító tégelyt, amit webáruházunkban is beszerezhet. A tégelyt ide kattintva éri el ---> Szárító tégely

  4. Tisztítsa a szűrőrendszert! – A hallókészülék szűrőrendszerét érdemes rendszeresen tisztítania, hiszen ez az a rész, ami a fülzsírt vezeti el a készülék belsejéből. Ezt a készülékhez mellékelt apró kefékkel, de akár egy puha sörtéjű fogkefével is eltávolíthatja.

  5. Óvja hallókészülékét a szennyeződésektől! - Mielőtt hallókészülékéhez ér, mindig bizonyosodjon meg arról, hogy az ujjai tiszták és szárazak. A mikrofon bemenetek nagyon kicsik és a kezén lévő szennyeződések könnyen eltömíthetik ezeket a lyukakat.

  6. Kerülje a hajlakkal történő érintkezést! - Ügyeljen arra, hogy kozmetikai termék, például smink vagy hajlakk ne kerüljön a hallókészülékére. Ezek az anyagok ugyanis eltömíthetik a mikrofon nyílását. Lehetőleg csak akkor helyezze be a hallókészüléket, ha ezeket a termékeket már felvitte a kívánt testfelületre.

  7. Éjszakára vegye ki a készüléket! - A készüléket mindig ki kell venni a fülből, és alapos tisztítás után páramentesítő dobozban ajánlott tárolnia.

7+1. Hallókészüléke javítását kizárólag szakember végezze! – Amennyiben hallókészüléke meghibásodott, úgy mindenképp szakemberrel végeztesse a javítást. Ne próbálja meg saját kezűleg megszerelni az eszközt.

Próbálja ki ezeket a tippeket hallókészüléke élettartamának növelése érdekében és ossza meg velünk tapasztalatait!

Amennyiben a hallókészüléke ápolásához szükséges eszközeinek tárházát szeretné bővíteni, úgy nálunk ezt otthona kényelméből is megteheti! Webáruházunkban minden hasznos kiegészítőt megtalál ahhoz, hogy otthon is megfelelően tudja ápolni készülékét. Kattintson a lenti „Irány a webáruház” gombra és fedezze fel a hallókészülékekhez kínált kiegészítőink széles választékát!

Irány a webáruház!