A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

5+1 ajándék ötlet hallássérülteknek

Az ünnepek közeledtével mindannyian ajándék ötleteken törjük a fejünket, hiszen szeretteinknek a legjobbat szeretnénk adni. Ugyanakkor mindig vannak olyan családtagok, akiknek nehezebb az ajándék kiválasztása. Sokszor a hallássérült rokonok és ismerősök is ebbe a kalapba esnek, teljesen indokolatlanul.
5+1 ajándék ötlet hallássérülteknek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Ma már számtalan olyan hasznos ajándék létezik, mellyel hatékonyan támogathatja hallássérült ismerősének mindennapjait. Ha már vannak ilyen ajándékok, akkor miért ne szerezhetne be neki olyan meglepetést, amit valóban mindennap tud használni? Adja hallássérült szerettének a hatékonyabb kommunikáció lehetőségét a hallókészülékekhez kapcsolódó kiegészítő eszközökkel.

Íme 5+1 ajándék ötlet, amivel garantáltan meglepheti hallássérült rokonait, ismerőseit:

  1. Kiegészítő a tévénézés megkönnyítéséhez

Gyakori probléma, hogy a hallási nehézségekkel küzdők túl hangosan hallgatja a televíziót, mert a műsor hangját tompának érzi. Ez családon belül számos konfliktust okozhat. Ugyanakkor egy TV adapter használatával megszűnhet ez a probléma.  A TV adapter javítja a hangtisztaságot és egy teljesen új hallásélményt biztosít. Használatával a televízió hangjait azonnal, tökéletes minőségben, közvetlenül a hallókészülékén keresztül hallhatja. A hangerőt tetszésének megfelelően állíthatja be függetlenül attól, hogy a családtagok milyen hangerőn szeretnék hallgatni az esti műsort.

Szerezzen be egy TV adaptert most és adja vissza a televíziózás rég elvesztett élményeit hallássérült szerettének --> Hallókészülék kiegészítők és egyéb készülékek

  1. Asztalra helyezhető mikrofon

Könnyítse meg a családi beszélgetéseket az asztalra helyezhető mikrofonnal! A kifejezetten erre a célra kifejlesztett mikrofon közvetlenül a hallókészülékbe továbbítja a beszédet. Ennek köszönhetően egy zajosabb vacsoránál is tökéletesen megértheti beszélgetőpartnerét akkor is, ha ő az asztal másik végén ül. Helyezze a mikrofont beszélgetőpartnere elé, és legyen aktív részese a beszélgetéseknek. A mikrofon használatával a beszédhang tisztább lesz, ezáltal a kommunikáció sokkal könnyebbé válik.

  1. Zajvédő füldugók

A zaj okozta halláskárosodás igen gyakori jelenség. A zajártalom miatt bekövetkezett halláskárosodás pedig visszafordíthatatlan. Ugyanis ebben az esetben olyan mértékben sérülnek a belső fül szőrsejtjei, hogy a továbbiakban képtelenek ellátni hangtovábbító feladatukat. A hallási nehézségekkel küzdők érzékenyebbek a hirtelen vagy tartós hangokra, ugyanakkor az ép hallásúak is kitettek a zaj okozta hallásvesztésnek. Éppen ezért érdemes mindenkinek a keze ügyében tartania egy magas minőségű, professzionális zajvédő füldugót.

Ne hagyja ki a lehetőséget, szerezze be most zajvédő füldugóját --> Zajvédő és uszodai füldugók

  1. Cochleáris implantátum dekoráció

A cochleáris implantátum nem kell, hogy egy unalmas, takargatni való eszköz legyen. Ez az apró kis műszaki csoda visszaadja az egyik legfontosabb érzékszervét, a hallását. Így legyen rá büszke, és dobja fel az egyhangú kinézetét néhány színes fedlap beszerzésével. Implantátumot viselő gyermekek számára különösen jó ajándék lehet, hiszen ezzel egyedivé tehetik hallásjavító eszközüket. A siker garantált!

  1. Hordozható hallókészülék szárító

Egy igazán hasznos ajándék hallókészülék viselőknek a szárító doboz. Használatával a hallókészülékben megjelenő pára és víz szüntethető meg. Így elkerülhető a készülék meghibásodása. A legújabb szárítótégelyünk a hallókészülék szárítása mellett fertőtlenítő funkcióval is ellátott. Így a beépített UV-C lámpával bármikor fertőtlenítheti hallókészülékét. Kis méretéből fakadóan könnyen hordozható, így bárhol és bármikor kéznél van. Lepje meg hallókészüléket viselő rokonát, ismerősét ezzel az eszközzel, kattintson ide -> Dry Caddy UV hordozható szárító és fertőtlenítő tégely

+1 ráadás Fénnyel ébresztő óra

Léteznek olyan ébresztőórák, melyek színes napkelte-szimuláció használatával fokozatosan, természetes fénnyel ébresztik fel a hallássérültet. Fokozatos fénykibocsátásának köszönhetően a fénnyel ébresztő óra kíméletesen és természetes módon ébreszt.