FB pixel
A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

5 tényező, amely befolyásolja a hallókészülék elemek élettartamát

A hallókészülék elemek onnantól kezdve, hogy készüléket visel, szerves részét képezik a mindennapjainak. Ahhoz, hogy hallókészüléke mindig a legjobb teljesítményt nyújthassa, megfelelő hallókészülék elemre van szüksége. A kiemelkedő teljesítmény záloga a Rayovac új Sound Fusion™ technológiája, mely az erő a teljesítmény és a megbízhatóság tökéletes kombinációja.
5 tényező, amely befolyásolja a hallókészülék elemek élettartamát

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Olvasási idő: körülbelül 6 perc

 

A hallókészüléket viselők és a hallásgondozó szakemberek világszerte kedvelt hallókészülék elem márkája, a RAYOVAC®. A cég 110 éves szakértelmével és tapasztalatával áll a hallókészüléket viselők szolgálatába úgy, hogy igényeiket figyelembe véve folyamatosan innovációra törekednek a hallókészülék elemek piacán. Tudva, hogy mennyire fontos az elem élettartamának megóvása, a Rayovac összeállított egy 5 pontból álló listát arról, hogy milyen tényezők befolyásolhatják a hallókészülék elemek élethosszát. Íme:

  1. A páratartalom

A páratartalom az egyik legnagyobb ellensége a hallókészüléknek és a hallókészülék elemnek. A hallókészülék elem felületén és közvetlen környezetében a pára nedvességet okoz, mely meghibásodáshoz vezet. Az elemet a hallókészülékben lecsapódó pára mellett már felhasználás előtt is érheti nedvesség, amely rozsdásodást okoz. Ez a korrózió csökkenti az elem teljesítményét.

Ennek elkerülése érdekében:

  • Az elemeket száraz helyiségben tárolja. Így például sose hagyja a konyhapulton vagy a fürdőszobaszekrényben!
  • Ha nem használja a hallókészüléket, akkor hagyja az elemtartó ajtaját nyitva és távolítsa el az elemet pl. éjszaka, ezzel is segítve a nedvesség eltávozását az eszközből!
  • A hűvösebb téli levegő kevésbé tárolja a nedvességet, mint nyári meleg. A fűtés télen tovább szárítja a helyiség levegőjét. Ha túl száraz az otthoni környezet, az sem tesz jót, a hallókészülék elemek ki is száradhatnak, ami szintén csökkenti élettartamukat.
  1. A hőmérséklet

A hideg a hallókészülék elem feszültségének csökkenését okozza, amely redukálja az elem élettartamát. A Sound Fusion technológiájú hosszabb élettartalmú RAYOVAC® elemek kiváló teljesítményt biztosítanak szélsőséges hőmérséklet-tartományban is. Egyetlen másik hallókészülék elem sem bírja tovább*.

A legmegbízhatóbb teljesítményhez a legjobb szobahőmérsékleten tárolni a hallókészülék elemeket. Ne hagyja az elemeket hűvösebb helyen pl. a teraszon vagy az autóban éjszakára, ahol a hőmérséklet lecsökkenhet. A hallókészülék elemeket soha nem szabad hűtőszekrényben tárolni!

  1. A magasság

Nagy magasságban csökken a légnyomás, amely befolyásolhatja az elem élettartamát. A légnyomás csökkenésével az elem gyorsabban lemerül. Ezzel párosulva, a hőmérséklet magasabb tengerszint feletti helyen alacsonyabb, ami miatt az elemek szintén gyorsabban lemerülnek. Kihívást jelenthet az elemek használata és tárolása, ha a hegyekben hidegebb környezetben tartózkodik. Próbálja az elemeket zárt, szigetelt dobozban szobahőmérsékleten tárolni, valamint a Rayovac extra elemek használata is segíthet.

  1. A hangkörnyezet

A hangkörnyezet nagy szerepet játszik abban, hogy mennyi ideig bírja a hallókészülék elem. Az elem kevésbé merül és tovább bírja csendes környezetben, például egy könyvtárban, mint egy zajos étteremben vagy egy koncerten, ahol a hallókészüléknek és ezáltal az elemnek sokkal többet kell dolgoznia.

Akár 9%-kal hosszabb elem-élettartamat biztosítanak a RAYOVAC® Sound Fusion technológiával rendelkező elemek, így amellett, hogy ugyanazzal az elemmel hosszabb ideig hallhat, csökkentheti az elem cseréjének gyakoriságát.

Amennyiben a hallókészülék hangerejét a szükségesnél magasabbra állítja, nemcsak az elemet meríti le hamarabb, de további halláskárosodást is okozhat. A hallókészülék hangerejét ne állítsa be túl erősre és csökkentse, amikor nincs szüksége rá, ezáltal védi a hallását, és segít többet kihozni a hallókészülék elemből.

Amikor zajos helyre, például étterembe, koncertre megy, ne feledkezzen meg a tartalék elemről, így egyetlen pillanatról sem fog lemaradni, ha elemet kell cserélni. Ha olyan hallókészülék elemet választ, amely visszazárható csomagolásban van, sokkal könnyebbé teszi a hordozhatóságot és az elem tartósságát is növeli.

  1. Az Ön készüléke és szolgáltatásaiból eredő követelmények

Minél fejlettebb a hallókészüléke, annál nagyobb teljesítményre lesz szüksége. A mai digitális hallókészülékek olyan funkciói, mint a vezeték nélküli streamelés, a Bluetooth-kapcsolat és a zajszűrés, mind több energiát igényelnek a működéshez.

A Sound Fusion technológiával ellátott RAYOVAC® hallókészülék-elemeket a modern, nagyobb fogyasztású hallókészülékek igényeinek szem előtt tartásával fejlesztették ki. Akár 9%-kal hosszabb akkumulátor-üzemidővel** és több órányi vezeték nélküli streameléssel[1] biztosítják az energia, a teljesítmény és a megbízhatóság ideális keverékét. Egyetlen hallókészülék elem sem bírja tovább*. Ne habozzon tovább, csapjon le most Rayovac elemeinkre és könnyítse meg a mindennapjait.

 

Az elemeket a következő szövegre kattintva otthona kényelméből rendelheti meg: 

 

Rayovac hallókészülék elemek

 


 

[1] * RAYOVAC® brand only. Based on ANSI/IEC performance tests.

** ROV Batteries, size 312 vs. leading competitor based on ANSI/IEC wireless streaming test.

*** Size 312 Internal testing completed Jan – Feb 2021. RAYOVAC® internal trial samples vs. leading competitor market samples based on ANSI/IEC wireless streaming test.