Egyéb híreink

Hallással, fülünkkel kapcsolatos színes, érdekes és hasznos információk.Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.
4 tévhit a fülzúgással kapcsolatban

4 tévhit a fülzúgással kapcsolatban

Történt már önnel olyan, hogy fülzúgás nehezítette meg a mindennapjait, de úgy volt vele, hogy “A fülzúgással semmit nem lehet tenni, meg kell tanulnom vele együtt élni.”? Ha igen, akkor ellent kell mondanunk Önnek, hiszen nem kell együtt élni ezzel a problémával! Ez a gondolat is csak egy tévhit, mely a fülzúgásról kering sokakban.
tovább
Infrahang: a néma ellenség?

Infrahang: a néma ellenség?

Előfordult már Önnel, hogy egy új házba költözött és zavaró, lüktető érzést érzékelt, mely az egész napját végig kísérte? Éjszaka még jobban érezte ezt a furcsa érzést? Ezek a tünetek utalhatnak az alacsony frekvenciájú hangok jelenlétére. Annak ellenére, hogy sokan nem érzékelik ezt a hangot, komoly fiziológiai problémákat okozhat.
tovább
Mitől dugulhat be a füle?

Mitől dugulhat be a füle?

A füldugulás egy rendkívül gyakori tünet, mely hatással lehet a hallásunkra, zavarhatja a mindennapjainkat, fájdalmat okozhat, de akár tartós károsodáshoz is vezethet.
tovább
A kutyáknál is létezik időskori szelektív hallás?

A kutyáknál is létezik időskori szelektív hallás?

A kor előrehaladtával az emberek memóriája és figyelme a pozitív érzelmek felé összpontosul és arányaiban kevesebb negatív dolgot észlelnek. Ennek köszönhetően hajlamosabbak meghallani a jó híreket és a számukra kedvező dolgokat, mint a kellemetlenségeket. Emiatt kevesebb negatív érzelmet élnek meg, mint a fiatalok. Ugyanakkor ez nemcsak az embereknél, hanem a kutyáknál is megfigyelhető.
tovább
3 hallókészülék probléma és megoldásuk

3 hallókészülék probléma és megoldásuk

A hallókészülék egy összetett szerkezet, mely precízen és pontosan teszi nap mint nap a dolgát. Az életminőség javulását garantáló apró eszköz évekig képes magas szinten szolgálni a mindennapjait, ha megfelelő figyelmet fordít rá.
tovább