Híreink

Minden, ami hallás! Tájékozódjon a hallás szakértőjétől. Tudja meg a legfrissebb információkat a hallással és hallásjavítással kapcsolatban. Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elküldjük Önnek a legfrissebb cikkeinket.

Tekintse meg kiemelt témáinkat

Hallás hírek
Hallókészülék hírek
Hallásjavító implantátum hírek

Hallás

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallás világából. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallókészülékek

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallókészülékekről. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallásjavító implantátum

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallásjavító implantátumokról. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Szinesztézia - Színek hallása, szavak ízlelése

Szinesztézia - Színek hallása, szavak ízlelése

Ízletes szavak, színes betűk zenehallgatás hatására? Mi az a rejtélyes szinesztézia és mi állhat mögötte?
tovább
Sportoljunk zenére!

Sportoljunk zenére!

A sportolás szinte már teljesen összeolvadt a sportolás élményével. Vannak olyan sportágak, ahol érhető módon elkerülhetetlen a zene, mint például a műkorcsolya, vagy a táncversenyek. De gondoljunk csak bele, egy bokszoló is bevonuló zenére érkezik meg a ringhez és egyre több úszó is fejhallgatóval a fején áll ki a rajtkőhöz.
tovább
A fülzúgással küzdő emberek másképp dolgozhatják fel az érzelmeiket?

A fülzúgással küzdő emberek másképp dolgozhatják fel az érzelmeiket?

Egy új tanulmány szerint az állandó, un. krónikus fülzúgással (tinnitussal) élő emberek másképp dolgozhatják fel az érzelmeiket, mint azok az egyének, akiknek nincs fülzúgása. A fülzúgás lehet állandó sípolás, csiripelés, zúgás, mindenkinél más és más módon jelentkezik.
tovább
Zene az Alzheimer kór ellen

Zene az Alzheimer kór ellen

Munkába járás, házimunka közben szívesen hallgatunk zenét, hogy gyorsabban, kellemesebben teljen az idő. Sőt, érzelmi állapotunk fokozására is szívesen használjuk fel a dallamok erejét. Ha vidámak vagyunk szeretnénk, hogy a zene még jobban felpörgessen, ha szomorúak, akkor a melankólikusabb zeneszámokat játsszunk le. Ilyenkor beindul az emlékezés is. Mikor hallottuk legutoljára ezt a dalt? Kivel hallgattuk együtt? Felidézi egy boldog nyaralás pillanatát, vagy egy kedves családi emléket.
tovább
Mi okozza és mégis milyen hangot bocsájt ki bolygónk mágnesen tere?

Mi okozza és mégis milyen hangot bocsájt ki bolygónk mágnesen tere?

A Föld mágneses tere megvédi Földünket a világűrből érkező részecskéktől, amelyek a napszél hatására sodródnak felénk. E nélkül a védelem nélkül nem létezne légkör ilyen formában, ahogy ismerjük és élet se lehetne bolygónkon.
tovább