Híreink

Minden, ami hallás! Tájékozódjon a hallás szakértőjétől. Tudja meg a legfrissebb információkat a hallással és hallásjavítással kapcsolatban. Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elküldjük Önnek a legfrissebb cikkeinket.

Tekintse meg kiemelt témáinkat

Hallás hírek
Hallókészülék hírek
Hallásjavító implantátum hírek

Hallás

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallás világából. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallókészülékek

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallókészülékekről. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallásjavító implantátum

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallásjavító implantátumokról. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Miért nem tesz jót a nedvesség a hallókészüléknek?

Miért nem tesz jót a nedvesség a hallókészüléknek?

A hallókészülék egy apró és érzékeny szerkezet, mely egész nap azért dolgozik, hogy visszaadja az egyik legfontosabb érzékszervét, a hallását. Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy használójuk hű társa legyen hosszú éveken át. Ugyanakkor, mint minden más szerkezet a hallókészülékek is odafigyelést igényelnek. Az egyik fontos tényező, hogy amennyire csak lehet, óvni kell a készüléket a nedvességtől és a párától. De miért olyan kockázatos a hallókészülékre nézve ez a két tényező?
tovább
Sípol a hallókészülékem, mit tegyek?

Sípol a hallókészülékem, mit tegyek?

A halláskárosodás kezelésének legjobb módja a hallókészülék viselése. Ez az apró eszköz ugyanis képes visszaadni a természetesen hangokat úgy, hogy közben a külvilágnak fel sem tűnik, hogy hallókészüléket visel.
tovább
4 tévhit a hallássérültekről

4 tévhit a hallássérültekről

A halláskárosodással kapcsolatban számos hiedelem él az emberekben. Ezek általában téves információkon alapuló tévhitek. Éppen ezért itt az ideje, hogy tisztázzunk minden fontosabb tévhitet, mely a hallássérültekről kering.
tovább
4 egyszerű tipp, amivel vigyázhat a hallására a hűvösebb napokon is!

4 egyszerű tipp, amivel vigyázhat a hallására a hűvösebb napokon is!

A nyár végével a reggelek egyre csípősebbek és nemsokára beköszönt az igazán hideg idő. Ez az időszak a fülét is kihívások elé állítja. Ugyanis füle azon testrészei közé tartozik, melyek elsőként hűlnek le a hidegben. Érdemes hát ebben a periódusban is kiemelt figyelemmel óvnia hallását. Hogyan teheti ezt meg? Íme!
tovább
Ki lehet pontosan a cochleáris implantátum jelöltje?

Ki lehet pontosan a cochleáris implantátum jelöltje?

Nos, erre a kérdésre nincs egyszerű és egyértelmű válasz. Ugyanis a cochleáris implantátum beültetésének feltételei az utóbbi években jelentősen változtak.
tovább