Híreink

Minden, ami hallás! Tájékozódjon a hallás szakértőjétől. Tudja meg a legfrissebb információkat a hallással és hallásjavítással kapcsolatban. Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elküldjük Önnek a legfrissebb cikkeinket.

Tekintse meg kiemelt témáinkat

Hallás hírek
Hallókészülék hírek
Hallásjavító implantátum hírek

Hallás

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallás világából. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallókészülékek

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallókészülékekről. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallásjavító implantátum

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallásjavító implantátumokról. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

 A korai hallásjavító implantáció és a beszédfejlődés kapcsolata

A korai hallásjavító implantáció és a beszédfejlődés kapcsolata

A cochleáris implantáció egy műtéttel járó beavatkozás, amelyet kétoldali, nagyon súlyos idegi típusú halláskárosodás esetén ajánlanak, amikor a hallókészülék csak kismértékben vagy egyáltalán nem segít, illetve, ha a műtétnek nincs egyéb ellenjavallata. Az implantációra való alkalmasság meghatározásához többféle rutin vizsgálatot végeznek el az implantátum beültetése előtt. Nagyon lényeges az otthoni támogató környezet és minden esetben a szülő/törvényes képviselő dönt.
tovább
Biztonságos nyaralás füleink számára is! II.

Biztonságos nyaralás füleink számára is! II.

A nyári hónapokban a medencénél vagy a tóparton hallókészülékünk elkerülhetetlenül érintkezésbe kerülhetnek a vízzel, nedvességgel. Bár léteznek cseppálló hallókészülékek, de a túlzott nedvesség és verejték károsodást okozhat a készülékben, ugyanis a hallókészülék alkatrészei - mikrofon, hangszóró – érzékenyek a nedvességre, párára, gőzre. Emellett a nedvesség roncsolhatja az elemeket is és a nem kívánt baktériumok is elszaporodhatnak. A megfelelő hallókészülék gondozás segít, hogy felhőtlen élvezhesse kedvenc vízparti tevékenységeit.
tovább
Biztonságos nyaralás a füleink számára is! I.

Biztonságos nyaralás a füleink számára is! I.

Itt a NYÁR! A szabadtéri programok, kirándulások, a vízi sportok, az úszás és a strandolás ideje. A hűsítő víz vonzó, de miért jelent mégis kockázatot fülünkre? A meleg, párás környezetben a baktériumok és a vírusok gyorsabban szaporodhatnak. Ezért különösen nagy figyelmet kell fordítani a fül gondos tisztítására, a higiénia betartására és a megelőzésre.
tovább
Halláscsökkenés összefüggése a szellemi képességek hanyatlásával

Halláscsökkenés összefüggése a szellemi képességek hanyatlásával

A hallás az életkor előrehaladtával jelentős szerepet játszhat a memória és az agy frissen tartásában. A halláskárosodás többféle módon is hat a memóriára.
tovább
A halláscsökkenés hozzájárul az egyén elszigeteltségéhez?

A halláscsökkenés hozzájárul az egyén elszigeteltségéhez?

A hallás az emberi kommunikáció egyik alapfeltétele, segítségével tudunk beszélgetni, emberi kapcsolatokat létesíteni. A halláskárosodás – azáltal, hogy az egyén nem hall jól vagy nem érti, amit mondanak – akadályozhatja a hallássérült egyént a társasági kapcsolataiban, amely először ingerlékenységhez vezethet, az illető érzékenyebbé is válhat.
tovább