Híreink

Minden, ami hallás! Tájékozódjon a hallás szakértőjétől. Tudja meg a legfrissebb információkat a hallással és hallásjavítással kapcsolatban. Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elküldjük Önnek a legfrissebb cikkeinket.

Tekintse meg kiemelt témáinkat

Hallás hírek
Hallókészülék hírek
Hallásjavító implantátum hírek

Hallás

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallás világából. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallókészülékek

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallókészülékekről. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

Hallásjavító implantátum

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallásjavító implantátumokról. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.

A jelnyelv története

A jelnyelv története

A jelnyelv éppen olyan verbális kommunikációs eszköz, mint a hangzó beszéd.
tovább
Vitaminhiány és a halláscsökkenés kapcsolata

Vitaminhiány és a halláscsökkenés kapcsolata

A halláskárosodás az idősebb korosztály 4 leggyakoribb krónikus állapotának egyike. Jelenlegi tudásunk szerint az életkorral összefüggő halláscsökkenés az öregedés elkerülhetetlen következménye. De vajon valóban az?
tovább
A nyelvizom szerepe és elváltozásainak hatása a beszédre

A nyelvizom szerepe és elváltozásainak hatása a beszédre

Bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenre használjuk a nyelvünket. Például segíti evés közben a falatképzést és általa állapítjuk meg azt is, hogy mennyire ízlik egy étel. Olyannyira mozgékony, hogy szinte észrevétlenül továbbítja az ételt a nyelőcsőhöz és csak úgy „pörög” beszéd közben.
tovább
Halláscsökkenést okozhat a vashiányos állapot?

Halláscsökkenést okozhat a vashiányos állapot?

Köztudott, hogy oda kell figyelnünk a szervezetünk megfelelő vasszintjére! Vashiányra utalhat például, ha egyre kevésbé tudunk koncentrálni, fáradékonynak érezzük magunkat. Amennyiben a vérben alacsony a vasszint, vashiányos vérszegénység alakulhat ki, ami egy új tanulmány szerint a halláscsökkenéssel is összefüggésbe hozható.
tovább
A vizuálisan kiváltott hanghatás

A vizuálisan kiváltott hanghatás

Íme egy találós kérdés: ha egy őszi tájat ábrázoló GIF képen levelek hullanak, Ön hallja a levelek hangját? A válasz sokunk számára határozott igen, még akkor is, ha ez a hang csak a saját fejünkben létezik. Ez nem valami misztikus dolog, ésszerű magyarázata van. Egy nemrégiben végzett felmérésben arra is szerettek volna választ kapni, hogy ez összefüggésben lehet-e a fülzúgással?
tovább