Hallókészülék árak

Mikor van szükség hallókészülékre?

Ha fennáll a halláscsökkenés gyanúja, érdemes azonnal szakemberhez fordulnia, aki elvégzi az életkorának megfelelő vizsgálatokat. Először megnézik a halláscsökkenés okát. Ez lehet idegentest, amit eltávolítanak, vagy fülgyulladás, ami akár gyógyszeresen is kezelhető.

Amennyiben minden egyéb lehetőséget kizárnak, hallókészülék felírása szükséges. A hallókészülék kiválasztását minden esetben teles körű hallásvizsgálat előzi meg.

Hallókészülék árak tb támogatással

A hallássérülteket az állam támogatásban részesíti. Magyarországon minden magyar biztosított, azaz TAJ-számmal rendelkező lakos kaphat hallásjavító készüléket, amennyiben hallásveszteségének mértéke ezt indokolja. Mindezt igazolni is kell - ezért minden ilyen esetben teljes körű hallásvizsgálaton kell részt vennie, hogy kiderüljön van-e szüksége "külső segítségre", illetve milyen készülék a legmegfelelőbb az adott személynek, melyet mindig az orvossal/audiológussal közösen választanak ki.

A hallókészülékek árát nem a gyártók, forgalmazók határozzák meg egyedileg, mivel gyógyászati segédeszközök, amelyekre 6 évenként (72 hónap) társadalombiztosítási támogatás vehető igénybe készülékenként. Ennek mértéke általában 70% (lehet fix összegű is, de általában 70%). A hallókészülék vásárlónak így a hallókészülék árának 30%-át kell kifizetnie. A kihordási idő végével (6 év után) a támogatást újra igénybe lehet venni.

A hallókészüléket gyártó és forgalmazó cégek a társadalombiztosítással támogatott hallókészülékeket a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, volt OEP) által meghatározott – szabott – áron adhatják.

 Hallássérült támogatás és teljes árú hallókészülékek

Hallássérült támogatás és teljes árú hallókészülékek

Hallókészülék árak tb támogatással

Ha valakinek közgyógyellátásra jogosító ("közgyógy") igazolványa van, akkor a hallókészülék teljes árát megtéríti a NEAK (volt OEP), így neki semmit sem kell fizetnie.

Teljes árú hallókészülékek

Van olyan hallókészülék, melyhez az NEAK nem nyújt támogatást, ezek a teljes árú készülékek, melynél kihordási idő nincs. A próbahordás kezdődhet a készülék teljes árának kiegyenlítésével.

Ha nem jogosult a támogatásra vagy valamilyen oknál fogva szeretné lecserélni hallókészülékét, azt a kihordási idő vége előtt is megteheti. Ebben az esetben a hallókészülék teljes árát kell kiegyenlítenie.

Kérje audiológus szakembereink segítségét. Jelentkezzen néhány perc alatt ingyenes hallásvizsgálatra vagy keresse meg az Önhöz legközelebb eső audiológiánkat:

Hallávizsgálatra jelentkezés űrlaphallásvizsgáló kereső

Hallókészülékek fajtái

Hallókészülékek fajtái

A hallássérültek számára a hallókészülék nélkülözhetetlen társsá válik az életben. Ezért fontos, hogy személyre szabott, egyedi igényeknek megfelelő készülék kerüljön kiválasztva, amelyet praktikusan és szívesen visel az ügyfél. Ismerje meg a hallókészülékek típusait.

Tovább
Hallókészülék kiválasztása

A hallókészülék kiválasztása

A hallásvizsgálatok elvégzése után kerül sor a megfelelő hallókészülék kiválasztására az audiológussal. Érdemes azonban tájékozódnia, hogy milyen jogok és kötelezettségek illetik meg és mire figyeljen a hallókészülék kiválasztása, megvásárlása során.

Tovább
Hallókészülék hírek

Hírek, érdekességek a hallókészülékekről

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.

Tovább

Jelentkezzen hallókészülék tesztelőnek!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező