A hallás szakértője

Állami támogatás

A hallásjavító implantátum ára

Az implantációs eljárás egészségbiztosítás által támogatott. Azok számára elérhető, akiknek más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és az alapos orvosi kivizsgálás után az implantációs centrumban javasolják a beavatkozást.

Hallássérültek támogatása

 

Hallókészülék vagy hallásjavító implantátum?

Ha fennáll a halláscsökkenés gyanúja érdemes azonnal szakemberhez fordulni, aki elvégzi az életkorhoz igazodó vizsgálatokat. Először megnézik a halláscsökkenés okát. Ez lehet idegentest, amit eltávolítanak, vagy fülgyulladás, ami akár gyógyszeresen is kezelhető. A halláscsökkenés okairól a hallásvesztés menüpontban olvashat bővebben.

Az egyéb, kezelhető problémák kizárása után először hallókészülék kerül felírásra. Amennyiben a hallókészülék nem nyújt elégséges megoldást, vagy a fül megbetegedése, esetleg felépítése okán nem alkalmas hallókészülék viselésére, akkor implantációs megoldás javasolt.

Hallókészülék árak - A hallókészülék TB támogatása

A hallókészülék NEAK támogatott termék, általában 70%-os támogatást jelent a különböző készülék típusoknál. Amennyiben hallássérült gyermek vagy felnőtt közgyógyászati igazolvánnyal rendelkezik, akkor a támogatás akár 100% a hallókészülékre. Minden új hallókészülék esetén kéthetes ingyenes próbahordási időszak áll az ügyfél rendelkezésére. Bővebben a hallókészülék árak menüpontban olvashat.

Hallásjavító implantátumok támogatása

Az implantációs eljárás az egészségbiztosítás által jelenleg teljes egészében támogatott Magyarországon. Ennek értelmében a kivizsgálás, a műtéti eljárás és a hallásjavító implantátum rendszer 100%-ban támogatott, akik rendelkeznek érvényes egészségbiztosítással Magyarországon. Azok számára elérhető, akinek már más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és alapos orvosi kivizsgálások alapján a beteg alkalmas a beavatkozásra. A hallássérülés mértéke is befolyásoló tényező. Előfordulhat, hogy a hallássérülés típusa vagy mértéke miatt kizárólag az implantátum jelent megoldást.

A beültetésre orvosi vizsgálatok után, műtéti úton kerül sor.

Tudjon meg többet a hallásjavító implantátumokról:

Implantációs megoldások

Az implantációs eljárásnak köszönhetően már kisgyermekkortól orvosolható a hallásvesztés. Három különböző megoldás áll a páciensek rendelkezésére. Magyarországon öt helyen végeznek ilyen műtétet.

Gyakorlati tudnivalók

A felnőttkorban jelentkező hallásprobléma gyakran orvosolható hallókészülékkel. Ám vannak olyan esetek, amikor a hallásjavító implantátum jelent csak megoldást. Tudjon meg többet az eljárásról és az implantátumokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.

Kiegészítők, tartozékok

Ismerje meg hallásjavító implantátumokhoz kapható kiegészítő termékeinket.

Hírek, érdekességek a hallásjavító implantátumokról

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.